Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Φεστιβάλ Αριστερής Ενότητας Βόλου!! (τεύχος 2ο)

Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης την οποία διανύουμε οι επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα και στον κόσμο της νεολαίας γίνονται όλο και εντονότερα. Το ΔΝΤ είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας! Η κυβέρνηση πέρασε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα με το άλλοθι του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.Ο 13ος και 14ος μισθός είναι παρελθόν! Οι απολύσεις είναι μέρος της καθημερινότητας και τα κεκτημένα του εργατικού κινήματος αποτελούν μακρινή ανάμνηση!


Ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας, τα χαμηλά μισθωτά στρώματα και οι νέοι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν την κρίση που προκάλεσε το μεγάλο κεφάλαιο! Η κυβέρνηση θέλει να βγει το κεφάλαιο με τις λιγότερες μελανιές από την κρίση! Καμιά φορολογία στο κεφάλαιο, συνέχιση των αγορών σε οπλισμούς, ανέγγιχτη η περιουσία της εκκλησίας!


Και η επίθεση στον χώρο της εκπαίδευσης συνεχίζεται! Εκτός από την μείωση του ποσοστού επί του ΑΕΠ στην παιδεία, η κυβέρνηση δημιουργεί το 'νέο σχολείο' με περισσότερο εντατικοποίηση, λιγότερους εκπαιδευτικούς και ευκαιρίες του μεγάλου κεφαλαίου να εισβάλει στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης!


Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει στον δρόμο του αγώνα! Απέναντι σ' αυτές τις λογικές του μονόδρομου  του ΔΝΤ και των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ,η αριστερά έχει να δώσει την δική της απάντηση :έναν διαφορετικό δρόμο σύγκρουσης με το σύστημα για να βγει η κοινωνία και όχι το μεγάλο κεφάλαιο από την κρίση!


Το φεστιβάλ της αριστερής ενότητας Βόλου πραγματοποιείται μέσα σε μία συγκυρία που βρίσκει την κοινωνία έτοιμη να εκραγεί! Οι απαντήσεις της αριστεράς, ο τρόπος οργάνωσης του αγώνα και η ενότητα σε όλους τους χώρους παρέμβασης θα μας απασχολήσουν σ αυτό το φεστιβάλ! Η αντιπληροφόρηση και η προσπάθεια στήριξης του δικομματισμού από τα αστικά μέσα ενημέρωσης θα συζητηθούν εκτενώς..

Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία ανατροπής!!Όλοι/ες στον αγώνα!!


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ της Αριστερής Ενότητας Βόλου:

Παρασκευή 7/5

7μμ Συζήτηση με θέμα 'Αντιπληροφόρηση απέναντι στον "μονόδρομο" του δικομματισμού'
Ομιλητές: Τσιμιτάκης Ματθαίος (δημοασιογράφος)
Κατερινης Γιωργος (δημοσιογράφος στην εφημερίδα Δρόμος)

10μμ συναυλία με τους
Pig in a Poke
Ζακ Στεφάνου
Φοίβος Δεληβοριάς

Στο πεδίον του Άρεως..

(Τιμή ενίσχυσης 5 ευρώ..δεν σκεφτήκαμε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε το άσυλο με σκοπό το κέρδος! Η τιμή μπαίνει για να καλύψουμε τα έξοδα της διοργάνωσης του φεστιβάλ καθώς το φεστιβάλ δεν στηρίζεται οικονομικά από κάποιον φορέα!)



Σάββατο 8/5

7μμ Συζήτηση με θέμα 'Η νεολαία μέσα στην οικονομική κρίση και η απάντηση της αριστεράς'

Ομιλητές:
Γιαννόπουλος Τάκης (μέλος της οργάνωσης Ξεκίνημα)
Κυριακίδης Νίκος (Πρόεδρος ΣΜΤ Μακεδονίας)
Δεδουσόπουλος Απόστολος (καθηγητής Παντείου πανεπιστημίου)

10μμ ΠΑΡΤΑΡΑ με Ska_ Reggae στο πεδίον του Άρεως!!!!!

Σε περίπτωση βροχής δεν πτοούμαστε! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο κτίριο της χωροταξίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής: