Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οι καλλιτέχνες του φεστιβάλ: (τεύχος 2ο)

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Καλλιθέα της Αθήνας το 1973. Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη και δεν εισέπραττε ωδειακή νύστα όταν, εκτός των καθιερωμένων ασκήσεων, του παρουσίαζε που και που μερικά τραγούδια του.

Το 1988 πήγε κάποια από αυτά στον Μάνο Χατζιδάκι, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει από τη δισκογραφική εταιρία του τελευταίου -το θρυλικό "Σείριο"- ο πρώτος προσωπικός του δίσκος "Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ" (Νοέμβριος´89). Ακολούθησαν οι παρακάτω δίσκοι:

             Η ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΙΝ´ ΩΡΑΙΑ τον Ιούλιο του ´95
             ΧΑΛΙΑ του 1998
             ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ το 2003
             ΕΞΩ την άνοιξη του 2007
             ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ το Νοέμβριο του 2008


ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο του 1984. Μεγάλωσε στην περιοχή Βούλγαρη. Στα 15 ξεκίνησε κιθάρα με τον Βασίλη Βέτσο και έγραψε το πρώτο του τραγούδι. Έχει τελείωσει τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και είναι φοιτητής στην Αρχιτεκτονική του Α.Π.Θ. Κάποια μέρα, λέει, θα αποφοιτήσει..

Τον Ιανουάριο του 2003 παρέδωσε ένα demo cd στη Δήμητρα Γαλάνη, η οποία τότε τραγουδούσε σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Μια εβδομάδα μετά δέχθηκε τηλεφώνημα από την Δήμητρα Γαλάνη και κατέβηκε στην Αθήνα για να συζητήσουν.. και η συνέχεια γνωστή!!


PIG IN A POKE

Οι Pig in a poke είναι συγκρότημα από τον Βόλο που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αίσθηση στην αγγλόφωνη indie-alternative σκηνή της Ελλάδας! Μετρούν ήδη πολλές συναυλίες σε μουσικούς χώρους! Το συγκρότημα αποτελείται από τους πιο κάτω μουσικούς:


Χρήστος Λιούρης: φωνητικά, ακουστική κιθάρα, πλήκτρα
Ανδρέας Τζαμτζής: ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Τσιακαλέας: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Ευστρατιάδης: τύμπανα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής: